Gastronomie
Gastronomie v Brazílii je velmi rozmanitá. Každý stát se zde vyznačuje charakteristickými pokrmy. Hlavními surovinami je zde čerstvé maso, čerstvé ovoce a zelenina. Níže naleznete příklady oblíbených jídel a nápojů.
Acarajés
Jedná se o opečený fazolový chléb, který je plněn krevetami, kořeněnou omáčkou a žlutou omáčkou z oříšků a kokosového mléka a popřípadě ještě zeleninou.
Barreado
Je známý hlavně ve státě Paraná. Jedná se o dušené hovězí maso smíchané s rajčaty a česnekem. Přílohou bývá rýže s plátky banánů.
Bigadeiro
Jedná se o čokoládový bonbon, který bývá součástí všech dětských oslav.
Churrascaria
Masový pokrm, větší kusy masa se napíchnou na tyč a pečou se na ohni, číšník pak ořezává kusy masa rovnou na talíř.
Feijoada
Je brazilské národní jídlo. Základní surovinou jsou prasečí nožičky a uši. Standardně se podává s rýží, nakrájenými bylinkami a v některých oblastech ještě s oloupaným pomerančem. Někdy bývá polévka dochucována vinným octem.
Moqueca
Je složen ze zeleni, kokosového mléka a koriandru. Hlavní přísadou jsou ryby, krevety, kraby a nebo humři. Tento pokrm je jemně pálivý.
Caipirinha
Alkoholický nápoj, tvořený z cukrové třtiny, limetky, třtinového cukru a ledové tříště.