Jdi na obsah Jdi na menu
 


Gastronomie

24. 3. 2017

Gastronomie v Brazílii je velmi rozmanitá. Každý stát se zde vyznačuje charakteristickými pokrmy. Hlavními surovinami je zde čerstvé maso, čerstvé ovoce a zelenina. Níže naleznete příklady oblíbených jídel a nápojů.

 

Acarajés

Jedná se o opečený fazolový chléb, který je plněn krevetami, kořeněnou omáčkou a žlutou omáčkou z oříšků a kokosového mléka a popřípadě ještě zeleninou. 

 

Barreado

Je známý hlavně ve státě Paraná. Jedná se o dušené hovězí maso smíchané s rajčaty a česnekem. Přílohou bývá rýže s plátky banánů.

 

Bigadeiro

Jedná se o čokoládový bonbon, který bývá součástí všech dětských oslav.

 

Churrascaria

Masový pokrm, větší kusy masa se napíchnou na tyč a pečou se na ohni, číšník pak ořezává kusy masa rovnou na talíř.

 

Feijoada

Je brazilské národní jídlo. Základní surovinou jsou prasečí nožičky a uši. Standardně se podává s rýží, nakrájenými bylinkami a v některých oblastech ještě s oloupaným pomerančem. Někdy bývá polévka dochucována vinným octem.

 

Moqueca

Je složen ze zeleni, kokosového mléka a koriandru. Hlavní přísadou jsou ryby, krevety, kraby a nebo humři. Tento pokrm je jemně pálivý.

 

Caipirinha

Alkoholický nápoj, tvořený z cukrové třtiny, limetky, třtinového cukru a ledové tříště.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář