Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rio de Janeiro

17. 3. 2017

Patří mezi nejnavštěvovanější města na jižní polokouli, hlavně kvůli svým karnevalům, soše Krista Spasitele a plážím Copacabana a Ipanema s bílým pískem. Okouzlující výhledy nabízí takzvaná Cukrová homole, která patří mezi další dominanty města. Pozor by jste si ale měli dát v chudinských čtvrtích přezdívaných favel, ve kterých mají velké problémy s kriminalitou a násilím. V této části Ria bydlí téměř čtvrtina poulace a je mimo přímou kontrolu města a státu. Čtvrti jsou ovládány drogovými gangy takže o nic nepřijdete pokud se rozhodnete této části města vyhnout.

V roce 2010 ve městě žilo  5 940 224 obyvatel z nichž bylo 51% bělochů, 36% míšenců, 11% černochů, 0,7% asiatů a 0,1% indiánů. V roce 2014 pak zde žilo 11 600 000 obyvatel. Kultura a architektura města byla silně ovlivněna přesídlením Portugalců. 

Dopravu zde zajišťují zejména taxíky. Mezi největší taxislužby v Riu patří Central de Taxi, Ouro  Taxi a Yellow Taxi. Autobusy jsou zde využívány hlavně pro cestování k památkám takže zde jezdí mnoho linek a frekvence autobusů je vysoká. Pozor si ale dejte na své cennosti, kapsáři jsou zde běžní. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář